Ontmoet

Frank Wilms

Frank reist en leest graag en is fanatiek kickbokser. In combinatie met zijn sterke persoonlijkheid en portie levenservaring heeft hij alles in huis om onze cliënten een veilig gevoel te geven en te helpen met hun klachten.

Na zijn afstuderen maakte hij een korte uitstap in de verslavingszorg. Sinds juli 2018 werkt hij als Psycholoog CGT bij PHI in Heerlen. Zou het hem bevallen?

Frank Wilms

Psycholoog CGT

Health & Social Psychology en Mental Health

PHI Heerlen

Reizen, lezen en kickboksen

Ontmoet Frank Wilms

Frank reist en leest graag en is fanatiek kickbokser. In combinatie met zijn sterke persoonlijkheid en portie levenservaring heeft hij alles in huis om onze cliënten een veilig gevoel te geven en te helpen met hun klachten. Na zijn afstuderen maakte hij een korte uitstap in de verslavingszorg. Sinds juli 2018 werkt hij als Psycholoog CGT bij PHI in Heerlen. Zou het hem bevallen?

Waarom heb je PHI als werkgever uitgekozen?

Na het behalen van mijn masters Health and Social Psychology en Mental Health aan de Maastricht University heb ik een tijd gewerkt in de verslavingszorg. Die doelgroep gaf mij op een gegeven moment geen voldoening meer, het kostte veel energie en leverde weinig op. Ik zocht dus iets nieuws en kwam al snel PHI tegen.

Ik heb een hele tijd terug zelf stress gerelateerde klachten ervaren en tegen een burn-out aangezeten. De doelgroep van PHI sprak me daarom erg aan vanuit mijn eigen ervaring. Nu, maanden later bij PHI, helpt die ervaring me tijdens mijn sessies. Ik kan theorie mixen met levenservaring, wat mijn cliënten erg prettig vinden! Daarbij voelt het gewoon goed om mensen te helpen.

 

Is het wat je ervan verwacht had?­

Zeker! Het traject dat ze aanbieden, daar zit alles in. En het mooie is dat je er nog alle kanten mee uit kan. Het is namelijk modulair en niet protocollair. Het is een richtlijn met voldoende bewegingsvrijheid. Wij als behandelaars hebben alle vrijheid om juist die onderdelen eruit te halen die het beste passen bij de problemen van de cliënt. Dat is fijn voor mij als behandelaar, maar ook het beste voor de cliënt.

Hoe is de samenwerking met andere disciplines?

Ik vind dat vooral prettig voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als cognitieve gedragstherapeut. Ik leer van mijn collega’s veel over psychosomatiek en fysieke verschijnselen, dus de wisselwerking tussen geest én lichaam. Hoe lichamelijke klachten leiden tot geestelijke klachten en vice versa. Daar wist ik tot voor kort nog niet zo bijzonder veel van af.

Net als PHI ben ik ervan overtuigd dat we de mens als een totaalbeeld moeten zien. En daarbij past alleen een behandeling vanuit CGT niet. Ik pak steeds meer mee vanuit de andere expertises om dat totaalplaatje te blijven bewerken. We zien elkaar niet alleen tijdens het wekelijks overleg, we lopen ook geregeld bij elkaar naar binnen om verdere gezamenlijke aanpak te bespreken.

 

Bij PHI ben ik eindelijk op mijn plek. Er hangt een open en relaxte sfeer met fijne collega’s die altijd voor je klaarstaan.

Frank Wilms

Psycholoog CGT

Je hebt dus genoeg vrijheid binnen je vakgebied?

Ja. Die autonomie wordt ook zeer gestimuleerd. Je hebt de ruimte om zaken aan te vullen met als doel het programma op maat te maken voor je cliënt. Dat ga je niet op veel andere plekken tegenkomen! We bespreken de aanpak en resultaten in ons wekelijks overleg waarbij we met alle disciplines om de tafel zitten. Van CGT, Psychosomatiek, Fysiotherapeut tot Regiebehandelaar.

Hoe is de sfeer?

We zijn echt een team! We kunnen op elkaar terugvallen als dat nodig is, of het nu werkgerelateerd is of niet. Daarbij gaan we ook geregeld een hapje eten of met elkaar op stap. Iedereen durft zichzelf te zijn. Er hangt een veilige, gastvrije en hartelijke sfeer. En dat voelen onze cliënten ook!

Nog een speciale herinnering die je wilt delen?

Niet zozeer een moment, maar ik vind het mooi om onze cliënten te helpen om weer op te bloeien. Dat geeft een goed gevoel! Je ziet mensen weer gezond worden en kracht en energie uitstralen.

Hoe ziet de eerste maand eruit bij PHI?

Ik had al de nodige ervaring en was daarom al in twee weken klaar om te starten met behandelen. Die eerste twee weken bestonden voor mij uit: geen caseload, meekijken met collega’s van alle disciplines, behandelplan en rapportagesysteem leren kennen en lezen van relevante literatuur. Hierna kreeg ik een volledige caseload toegewezen en mocht ik aan de slag.

Waarom zou je als Psycholoog bij PHI moeten werken?

Als je vanuit een holistische visie wil werken binnen een multidisciplinair team op basis van het BioPsychoSociale-model. Als je autonomie wil ervaren als behandelaar. Als je uitgebreide opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden wil. Dan ben je bij PHI aan het juiste adres!

Het team, de manager, de regiebehandelaar en Cliënten Service Medewerksters zijn allemaal even vriendelijk en dienstbaar. Daarnaast ligt PHI Heerlen op een prettige locatie met park Aambos op een steenworp afstand. Dat is fijn voor een wandeling tijdens pauzes of samen met een cliënt. Ik kan werken bij PHI in elk geval aan iedereen aanbevelen!

Nog tips voor nieuwe starters?

Durf vragen te stellen. Ben proactief. Dan kan er niets misgaan!

Als je vanuit een holistische visie wil werken binnen een multidisciplinair team. Als je autonomie wil ervaren als behandelaar. Als je uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden wil. Dan ben je bij PHI aan het juiste adres!

Frank Wilms

Psycholoog CGT

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!