Ontmoet

Ivonne Wauben

Ivonne werkt sinds 2016 als CGT’er (Cognitieve Gedragstherapeut) bij PHI.

Ze vindt het altijd weer bijzonder dat ze als psychologe een positieve draai aan het leven kan geven van haar cliënten. Zou ze haar draai ook binnen PHI gevonden hebben?

Ivonne Wauben

Psycholoog Cognitieve Gedragstherapie

Neuro- en Revalidatiepsychologie

PHI Roermond

Muziek, fotografie en sport

Ontmoet Ivonne Wauben

Ivonne werkt sinds 2016 als CGT’er (Cognitieve Gedragstherapeut) bij PHI. Ze vindt het altijd weer bijzonder dat ze als psychologe een positieve draai aan het leven kan geven van haar cliënten. Zou ze haar draai ook binnen PHI gevonden hebben?

Hoe ben je bij PHI terecht gekomen?

Na mijn master Neuro- en Revalidatiepsychologie bij het Radboud Universiteit Nijmegen ben ik in een psychiatrische instelling gaan werken. Toen ik midden in mijn opleiding Cognitieve Gedragstherapie zat vond er een flinke reorganisatie plaats. Gelukkig kon ik bij PHI terecht voor een functie die perfect aansloot op die opleiding. Daarnaast sprak de holistische visie en de integratie met andere disciplines me enorm aan.

Is het wat je ervan verwacht had?

Ja! Normaal heb je als psycholoog heel veel protocollen die je moet volgen. PHI werkt echter modulair en niet protocollair. Met de intrede van het nieuwe treatment design PHI 3.0 hebben we als behandelaar nog meer vrijheid gekregen om maatwerk te leveren. We bepalen samen met het team welke aanpak het beste past bij een cliënt. Vooral als je ervaren bent is het prettig dat je ook je eigen expertises mag benutten die je in de loop der jaren hebt opgedaan.

 

Hoe vind je de interdisciplinaire aanpak?

Het holistisch denken en de benadering vanuit verschillende disciplines sluit volledig aan op mijn eigen visie. Het is erg prettig om met twee psychologen (CGT en Psychosomatiek) en een bewegingswetenschapper samen te werken tijdens de behandeling van een cliënt. Je kunt snel met elkaar sparren en je leert veel van elkaar. Dat is beter voor de cliënt, maar ook goed voor de ontwikkeling voor jou als behandelaar.

Het is echt een heel krachtige combinatie om als Cognitieve Gedragstherapeut samen te mogen werken met een Psycholoog Psychosomatiek en Bewegingsagoog. Samen krijgen we geest én lichaam weer in balans.

Ivonne Wauben

Cognitieve Gedragstherapeut

Wat vertel je op verjaardagen over PHI?

Ik vind het fijn dat ik veel vrijheid heb om maatwerk te leveren, vooral binnen de sessies met cliënten. Daarnaast blijft het interessant om te werken met verschillende type cliënten.

Hoe is de sfeer in het team?

PHI voelt ten opzichte van andere grote instellingen veel minder hiërarchisch en dat is prettig. De lijntjes zijn lekker kort! Er wordt aandacht besteed aan het prettig maken van de werksfeer. We hebben regelmatig teamuitjes en een paar keer per jaar wordt er een informeel feestje gehouden. Dat vind ik erg leuk!

Heb je een speciale herinnering aan PHI

We werken met een afgebakend programma van zo’n 18 weken. Wat heel speciaal en uniek is, is dat je door de intensieve behandeling een fijne werkrelatie en ook wel een band opbouwt met je cliënten.

Zijn cliënten ook blij met jou?

Ja, het is prachtig om mee te maken hoe dankbaar cliënten zijn! Ik krijg vaak een cadeautje en persoonlijk kaartje na afloop van het traject. Soms vergeet je hoe belangrijk je kan zijn voor iemand. Als psycholoog kun je namelijk net die draai aan iemands leven geven waardoor het voor iemand allemaal beter gaat. Dat is heel bijzonder om mee te maken!

Het is prachtig om mee te maken hoe dankbaar cliënten zijn! Ik krijg vaak een cadeautje en een persoonlijk kaartje als ze klaar zijn.

Ivonne Wauben

Cognitieve Gedragstherapeut

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!