Ontmoet

Josiah Bonjer

Josiah houdt van lezen, koken en bezoekt regelmatig concerten en festivals. Daarbij is ze erg leergierig en zoekt ze graag de uitdaging op.

Zou PHI haar dat kunnen bieden? Dit is haar verhaal.

Josiah Bonjer

Psycholoog Cognitieve Gedragstherapie

Psychologie & Neuropsychologie

PHI Sittard-Geleen

Lezen, koken, concerten & festivals

Ontmoet Josiah Bonjer

Josiah houdt van lezen, koken en bezoekt regelmatig concerten en festivals. Daarbij is ze erg leergierig en zoekt ze graag de uitdaging op. Zou PHI haar dat kunnen bieden? Dit is haar verhaal.

Waarom heb je voor PHI gekozen?

Na mijn bachelor Psychologie wilde ik meer weten over de invloed van onze hersenen op ons gedrag. Ik heb daarom een master Neuropsychologie afgerond aan de Maastricht University. Daarna ben ik begonnen bij een psychotherapeutische kliniek en heb vervolgens een tijd gewerkt in de verslavingszorg. Daar heb ik veel geleerd, maar ik miste de mogelijkheid om me op andere vlakken te ontwikkelen. Ik wilde meer leren en graag werken met nieuwe doelgroepen. Daar kwam PHI in beeld, waar ik juni 2018 aan de slag kon.

Wat mij het meeste aantrekt is de combinatie met de Yunify Academy. Als psychologe mag ik nog een basiscursus CGT doen, sterker nog, dat wordt verwacht. Mijn honger naar kennis wordt hier dus ingevuld.

Daarnaast spreekt de holistische visie me zeer aan, met de sterke nadruk op psychosomatiek. Daar geloof ik oprecht in! En nu ik hier werk, ben ik daar alleen maar meer van overtuigd door de resultaten die ik zie.

Kun je meer vertellen over je functie?

De functie Psycholoog cognitieve gedragstherapie, zoals die hier wordt vormgegeven, geeft veel ruimte voor eigen inbreng. Het is in de basis cognitieve gedragstherapie, maar we doen dat volledig op maat. We bekijken altijd wat een cliënt echt nodig heeft, want niet iedere cliënt heeft dezelfde behoefte. Bij de een moet je misschien meer op het gevoel werken, bij de ander op het gedrag.

Daarbij heb je de vrijheid om alles uit de kast te halen. Bijvoorbeeld met vaardigheden die je in het verleden hebt opgedaan, of van andere disciplines. Uiteraard altijd in overleg met het team en de regiebehandelaar, want die samenwerking vormt nu juist de kracht van PHI.

 

PHI is niet alleen wat ik verwacht had, het is ook precies wat ik zocht!

Josiah Bonjer

Cognitieve Gedragstherapeut

Is PHI wat je ervan verwacht had?

Het is niet alleen wat ik verwachtte, het is ook precies wat ik zocht. In slechts enkele maanden heb ik al heel veel geleerd over werken met een doelgroep waar ik minder ervaring mee had. Daarnaast is het team hier echt heel erg leuk.

PHI zorgt goed voor haar werknemers. Dat heb ik in het verleden wel anders meegemaakt. Daarbij biedt PHI opleidingen en cursussen om je te verdiepen in gebieden die je interessant vindt. Zo kun je uitstapjes maken naar andere disciplines. En stel, je bent uitgekeken in je eigen vak (in mijn geval CGT), dan zijn er binnen andere disciplines volgens mij ook nog wel mogelijkheden.

Hoe ziet de eerste maand eruit bij PHI?

Ik heb de ruimte gehad om twee weken mee te lopen. Er lag een mooie planning voor me klaar om alle disciplines en ook de PHI-aanpak te leren kennen. Via e-Learning kon ik schriftelijk cursussen volgen over de werkwijzes en protocollen. Na die twee weken werd geleidelijk de caseload opgebouwd.

Hoe ervaar je de interdisciplinaire werkwijze en holistische aanpak?

Een keer per week komen we met alle disciplines samen tijdens het multidisciplinair overleg (MDO). Daar bespreken we de intakes, evaluaties en bekijken we of PHI wel of niet past bij een cliënt. Wat ik zelf nog waardevoller vind, is dat je bij je collega’s en de regiebehandelaar kunt binnenlopen om te sparren. Die werkwijze biedt mij de mogelijkheid tot persoonlijke groei en vooral het leveren van goede zorg.

Wat vertel je op verjaardagen over PHI?

Het gaat lekker. Het is uitdagend en toch relaxed. Zelfs mijn partner merkte op dat ik beter in mijn vel zit sinds ik bij PHI werk.

Hoe voelt het om te werken bij PHI?

Het voelt veilig en die geborgenheid vind ik belangrijk. Je hoeft niet bang te zijn om niet perfect te zijn. Je mag dingen vragen zonder dat je iets kwalijk wordt genomen. Je mag onzekerheden uitspreken, ook met leidinggevenden. Je staat er niet alleen voor en kunt daardoor de kans pakken om te leren van je fouten.

Heb je een speciale herinnering aan PHI?

Ik ben net begonnen en heb helaas de alpaca wandeling gemist! Maar we doen regelmatig leuke dingen. Soms gaan we bijvoorbeeld lekker wat eten of een terrasje pakken. In de pauzes wordt regelmatig gewandeld. Er is aandacht voor elkaar.

Hoe is de sfeer in het team?

Vriendelijk, toegankelijk en respectvol. En dat stimuleert! We zorgen voor elkaar en dat zijn soms kleine dingen. Bijvoorbeeld het bosje bloemen dat klaarstaat wanneer iemand terugkomt van zwangerschapsverlof. Dat was ik bij andere werkgevers nog niet eerder tegengekomen!

Wanneer ben je geschikt voor PHI?

Als je wilt blijven leren. Als je graag samenwerkt met andere disciplines. Als je ergens wilt werken waar aandacht is voor geest én lichaam. Dan is PHI de plek voor jou! Daarnaast hebben we perfecte functies voor startend psychologen.

De functie Psycholoog Cognitieve Gedragstherapie, zoals die hier wordt vormgegeven, vind je nergens.

Josiah Bonjer

Cognitieve Gedragstherapeut

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!