Ontmoet Joy Jacobus

Na het behalen van de Research Master Psychopathology aan de Maastricht University werkte Joy enkele jaren in de verslavingszorg. Ze miste uitdaging en wilde graag inhoudelijk groeien als behandelaar. Ze was dus op zoek naar iets nieuws en kwam als snel bij PHI terecht. Zou ze de uitdaging gevonden hebben?

Ontmoet

Joy Jacobus

Na het behalen van de Research Master Psychopathology aan de Maastricht University werkte Joy enkele jaren in de verslavingszorg.

Ze miste uitdaging en wilde graag inhoudelijk groeien als behandelaar. Ze was dus op zoek naar iets nieuws en kwam als snel bij PHI terecht. Zou ze de uitdaging gevonden hebben?

Joy Jacobus

Psycholoog Cognitieve Gedragstherapie

Master Psychopathology

PHI Maastricht

Geloof, zingen, Netflix en lezen

Waarom wilde je graag voor PHI werken?

Ik had een Basiscursus CGT gedaan en daar wilde ik meer mee doen. Dan is de functie Psycholoog CGT natuurlijk ideaal. Verder was ik op zoek naar een jong bedrijf waar je de ruimte hebt om te groeien, naar een dynamische omgeving zonder logge structuren, en naar een multidisciplinaire aanpak.

Is het wat je ervan verwacht had?­

Ja, ik vind het fijn dat ik veel vrijheid heb om de behandeling vorm te geven en maatwerk te bieden. Daarnaast kun je altijd bij iedereen naar binnenlopen. Het is gewoon prettig om te kunnen sparren met collega’s om ook input te krijgen vanuit andere disciplines. Verder hebben we een heel leuk team en een fijne manager.

Wat betreft uitdaging zit het wel goed! In zowel variatie in populatie als problematiek en de unieke totaalaanpak.

Hoe ziet de eerste maand eruit bij PHI?

In het begin krijg je voldoende ruimte om je de PHI aanpak eigen te maken. Op mijn eerste dag lag er bijvoorbeeld een mooi schema klaar om met nieuwe collega’s ‘mee te lopen’, ook andere disciplines. Verder krijg je toegang tot LearnLink. Dat is een online leeromgeving met een aantal leerdoelen voor je eerste jaar. Zo kun je online modules volgen over de aanpak en werkprocessen of je inschrijven voor Yunify Academy cursussen zoals Motivational Interviewing.

Als starter worden de eerste twee weken geen sessies met cliënten ingepland. Aangezien ik al meer ervaring had werd mijn agenda al na een week gevuld met sessies. En dat is prima, want ik wilde graag aan de slag.

Ik vind het fijn dat ik veel vrijheid heb om de behandedling vorm te geven en maatwerk te bieden.

Joy Jacobus

Psycholoog Cognitieve Gedragstherapie

Hoe ervaar je de interdisciplinaire werkwijze?

Het is heel fijn om te kunnen sparren met een andere disciplines zoals Psychosomatiek. Je bent allemaal psycholoog, maar bekijkt de aanpak vanuit een andere visie. Daar leer je van! En je kunt sneller signaleren wanneer iets niet helemaal lekker loopt en dat direct aanpakken.

Kun je jezelf blijven ontwikkelen?

Ja hoor. Bijvoorbeeld via de Yunify Academy cursussen. Daarnaast zijn we sinds kort gestart met vrijdagavond kennissessies. Er lopen heel wat collega’s rond met veel kennis over een bepaald onderwerp. Op vrijdagavond gaan we eerst gezellig een hapje eten en daarna neemt iemand ons mee in zijn verhaal. Je leert op die manier veel van elkaar en je inspireert elkaar. Daarnaast is het leuk om te weten waar je collega’s zich mee bezighouden.

Hoe bevalt het behandelprotocol?

Het is niet echt protocollair, maar meer modulair van opzet. Er is genoeg vrijheid om je behandeling in te vullen. Je krijgt je kaders, maar daarbinnen heb je veel vrijheid om dat in te vullen op een manier die past bij je interesses en vaardigheden.

Hoe is de sfeer in het team?

Die is heel prettig. Iedereen is behulpzaam en betrokken, zowel professioneel als privé. Ik ben ook een aantal oud-collega’s en studiegenoten tegengekomen wat erg leuk is. Daarnaast ondernemen we ook wel eens leuke activiteiten. Zo hebben we laatst nog een Mystery Walk gedaan in Valkenburg, wat erg gezellig was.

Kun je PHI als werkgever aanbevelen?

Ja! Zowel voor ervaren als startend psychologen. Voor die laatste groep is er een heel mooie startersfunctie (Psycholoog Diagnostiek, Duurzaamheid en e-Health) waarbij je in een jaar opgeleid wordt als Cognitieve Gedragstherapeut of Psycholoog Psychosomatiek. Er is voldoende uitdaging, een goede interdisciplinaire aanpak, fijne werksfeer en fijne collega’s.

Het is heel fijn om te kunnen sparren met andere disciplines.

Joy jacobus

Psycholoog Cognitieve Gedragstherapie

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!