Ontmoet
Nathalie Cardinaels

Na haar studies werkte Nathalie in verschillende klinieken met jeugddelinquenten, langdurig werklozen, mensen met chronische pijn en mensen met kanker.

Ze geeft ook mindfulness- en heartfulnesstrainingen. En ze schreef een aantal boeken over deze onderwerpen. Kortom: een bezige bij! Hoe zou ze bij PHI terecht zijn gekomen?

Onmoet Nathalie Cardinaels

Na haar studies werkte Nathalie in verschillende klinieken met jeugddelinquenten, langdurig werklozen, mensen met chronische pijn en mensen met kanker. Ze geeft ook mindfulness- en heartfulnesstrainingen. En ze schreef een aantal boeken over deze onderwerpen. Kortom: een bezige bij! Hoe zou ze bij PHI terecht zijn gekomen?

Nathalie Cardinaels

Psycholoog Cognitieve Gedragstherapie

Master Psychologie

PHI Maastricht

Schrijven, pianospelen, schilderen en zingen

Waarom heb je voor PHI als werkgever gekozen?

Mijn rol bij mijn vorige werkgever was vooral coördinerend met weinig ruimte voor het therapeutische stuk. Ik wilde graag weer de focus leggen op een rol als behandelaar. Via een enthousiaste collega kwam ik in aanraking met PHI. Ik ben gedragstherapeut en heb veel geschreven over de problematiek waar de cliënten van PHI mee van doen hebben. De match was er. Ik kon dan ook snel aan de slag!

Is het wat je ervan verwacht had?

Ik keek erg uit naar multidisciplinair samenwerken en dat bevalt me in de praktijk nog beter dan verwacht. Dat wordt hier op hoog niveau gedaan! We spelen op elkaar in tijdens de behandeling, we kunnen altijd bij elkaar naar binnenlopen. Iedereen heeft respect voor elkaar, we komen voor elkaar op en steunen elkaar wanneer dat nodig is. Ook onze manager Franca staat altijd voor je klaar, ze luistert naar je en doet daar ook echt iets mee. Dat geeft een echt teamgevoel!

Wat maakt het anders om te werken bij PHI?

PHI heeft een behandelprotocol opgesteld dat een handvat biedt tijdens de behandeling. Binnen dit protocol kan ik alles uit de kast halen wat ik geleerd en gedaan heb, je hebt daarin dus behoorlijk wat vrijheid om maatwerk te leveren. Altijd in het belang van de cliënt.

De onderlinge samenwerking is heel goed. Er wordt naar elkaar geluisterd, met respect. Het is absoluut geen logge instantie, er wordt kort op de bal gespeeld omdat we nauw samenwerken met de disciplines. Daarnaast mogen we als behandelaar meeschrijven aan het behandelprogramma, dat maakt het lekker transparant.

PHI is een toffe wergever die voldoende uitdaging en een heel fijne werksfeer biedt.

Nathalie Cardinaels

Regiebehandelaar en GZ-psycholoog

Hoe verschilt je functie met Psycholoog Psychosomatiek?

Ik ben door de VGCt® erkend als Cognitief Gedragstherapeut. Waar mijn collega’s van psychosomatiek zich meer bezighouden met lichaam en geest, zoek ik de antwoorden op vragen zoals: “Waarom doe ik wat ik doe?” “Wat betekent dat?” “Hoe kunnen we daar in het hier en nu klachtgericht mee aan de slag gaan?”.

Tijdens de intakefase hebben we een eerste gesprek met de cliënt. Daarin stellen we samen de holistische theorie op waarbij we ervaringen uit verleden en heden betrekken. Dit breng ik met elkaar in verband, het liefst visueel met een whiteboard. Mijn collega’s Psychosomatiek leggen meer het verband tussen hoe klachten zich lichamelijk uiten en hoe je signalen van je lichaam kunt interpreteren.

Hoe ervaar je de interdisciplinaire werkwijze

Je werkt hier in een team samen met verschillende expertises. Je leert veel van elkaar. Het is een jong team waar ik ook trots op ben. Mijn collega’s hebben een mooie, verfrissende kijk op dingen. Ze hebben een kritische blik, staan open voor andere inzichten en denken out-of-the-box.

Hoe is de sfeer?

We hebben focus om het gezellig te maken. De teambuilding activiteiten zijn altijd erg leuk. Zo hebben we onlangs een escape room en een stadswandeling gedaan. Dat groepsgevoel is ook sterk terug te vinden in onze interne opleidingsavonden. Daarbij vertellen collega’s meer over hun expertises, voorafgaand aan een gezellig hapje eten. Die activiteiten zijn natuurlijk erg leuk, maar onze cliënten voelen ook dat we echt op elkaar ingespeeld zijn.

Is er ruimte voor ontwikkeling?

Er worden geregeld cursussen aangeboden via de Yunify Academy. Daarnaast kun je ook zelf trainingen aandragen die je graag wil volgen. Zo heb ik onlangs de basisopleiding EMDR gedaan en ben ik nu bezig met een cursus ACT. Ik ben zelf mindfulness- en compassietrainer en geef weleens een introductie hierover aan mijn collega’s.

Wanneer is PHI echt iets voor jou?

Als je van een uitdaging houdt, samenwerken met verschillende disciplines, inhoud en klachtgericht werken. Dan is PHI de ideale plek!

Meer lezen van Nathalie?

Je vindt haar publicaties op bol.com. Op haar blog drukketijden.com vind je artikels over omgaan met werkstress en andere zaken uit het dagelijks leven waar je tegenaan kan lopen.

Als je van een uitdaging houdt, samenwerken met verschillende disciplines, inhoud en klachtgericht werken. Dan is PHI de indeale plek!

Nathalie Cardinaels

Regiebehandelaar en GZ-psycholoog

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!