Ontmoet

Christian Buschl

Na het behalen van zijn Bachelor Psychologie en Research Master Cognitive and Clinical Neuroscience in Maastricht, is Christian enkele maanden werkzaam geweest voor een meditatiecentrum in Zuid-Frankrijk en een stichting die mensen ondersteunt met een (verstandelijke) beperking.

Sinds enkele maanden is hij onderdeel van de PHI-familie. Hoe zou dat bevallen?

Christian Buschl

Psycholoog leefstijl en vitaliteit

Maastricht University

Master Cognitive and Clinical Neuroscience

PHI Maastricht

Mindfulness, muziek, lezen en wandelen

Ontmoet Christian Buschl

Na het behalen van zijn Bachelor Psychologie en Research Master Cognitive and Clinical Neuroscience in Maastricht, is Christian enkele maanden werkzaam geweest voor een meditatiecentrum in Zuid-Frankrijk en een stichting die mensen ondersteunt met een (verstandelijke) beperking. Sinds enkele maanden is hij onderdeel van de PHI-familie. Hoe zou dat bevallen?

Waarom heb je PHI als werkgever uitgekozen?

Een goede vriendin, die bij PHI werkt als Psychologe Psychosomatiek, vertelde dat PHI op zoek was naar een nieuwe collega die zich net als haar het psychosomatische aspect van klachten zou behandelen. Gezien mijn studie en interesse in dit gebied, leek deze job me geweldig. Samen met de vestigingsmanager van PHI Maastricht, heb ik mijn ambitie besproken. Zij stelde voor om te starten als Psycholoog Leefstijl en Vitaliteit (PLV), waarna ik binnen een jaar zou doorgroeien naar Psycholoog Psychosomatiek.

Hoe ziet de eerste maand eruit?

Ik kreeg twee weken alle vrijheid om mee te kijken met ervaren PLV’ers. Zo kreeg ik al snel een gevoel bij wat er van ons verwacht werd en leerde alles over het (duurzaamheids)programma, de aanpak bij gesprekken en de processen. Daarnaast kon ik ook al even meekijken met de ervaren behandelaren Cognitieve Gedragstherapie en Psychosomatiek. Na die twee weken, werden geleidelijk meer gesprekken met cliënten ingepland.

 

Ik kan PHI echt aanbevelen aan startend psychologen. Zeker als je graag wil samenwerken met verschillende disciplines.

Christian Buschl

Psycholoog leefstijl en vitaliteit

Is het wat je ervan verwacht had?­

Ik ging met de verwachting aan de slag om het beroep als Psycholoog te leren kennen en aan die verwachting voldoet PHI helemaal! Ik had natuurlijk al stage gelopen, maar dat is toch echt wat anders. Nu heb je zelf de touwtjes in handen en krijg je verantwoordelijkheid.

Het is ook heel fijn dat de aanpak modulair is en niet protocollair. Dat biedt de kans om maatwerk te bieden voor de best mogelijke behandeling per cliënt.

Kun je beknopt je functie uitleggen?

Wij zijn de eerste persoon die een cliënt ziet, nog voordat ze starten met het traject. Wij hebben enkele gesprekken, waarna ze nog een korte sessie hebben met de andere behandelaren. Tijdens ons wekelijks teamoverleg bespreken we of de diagnose past bij PHI en of de cliënt kan starten.

Sinds het vernieuwde behandelprogramma, hebben wij als PLV’er daarna drie sessies: Een infogesprek, persoonlijkheidsgesprek en leefstijlgesprek. Die laatste vind ik het leukst. Dan kun je samen brainstormen over wat de cliënt graag wilt bereiken aan het eind van het traject. Later, wanneer de behandeling klaar is, blikken we hierop terug in het duurzaamheidsprogramma.

Hoe ervaar je de interdisciplinaire werkwijze?

Dat is heel prettig! Zoals gezegd hou ik me graag bezig met het psychosomatische aspect en de mogelijkheid om daarmee aan de slag te gaan op de manier zoals ze bij PHI doen vind je nergens anders. Daarnaast leer ik ontzettend veel van inzichten vanuit de Cognitieve Gedragstherapie en lichaamsgerichte therapie. Vooral de discussies tijdens ons wekelijkse overleg en intervisies vind ik daarom heel interessant.

Hoe is de sfeer in het team?

De manier waarop we als collega’s met elkaar omgaan is erg prettig. We ondersteunen elkaar heel goed en staan altijd voor elkaar klaar. Daarnaast doen we ook regelmatig leuke dingen. Zo zijn we laatst naar een Escaperoom geweest in Valkenberg. Dan leer je elkaar ook op een andere manier kennen. En elke maandag en vrijdag gaan we met een paar man samen sporten in onze eigen PHI e-Gym. Dat is een mooie combinatie van gezelligheid en actief bezig zijn.

Kun je PHI als werkgever aanbevelen?

Zeker! PHI biedt startend Psychologen een mooie functie met een duidelijk groeipad voor ogen. Daarbij bepaal je zelf in welke richting je jezelf wil ontwikkelen. Als DDE’er kom je in aanraking met alle facetten van de behandelingen en leer je veel over de verschillende disciplines.

We werken met veel jonge collega’s, maar het niveau is echt hoog en professioneel. Onze cliënten vinden dat erg fijn!

Christian Buschl

Psycholoog leefstijl en vitaliteit

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!