Ontmoet

Xanne Vervlossen

Xanne is al geruime tijd werkzaam binnen onze organisatie. Na jarenlang bij zusteronderneming Het Rughuis te hebben gewerkt, maakte ze in augustus 2020 de overstap naar PHI. Xanne deelt graag haar ervaringen over het werken bij PHI.

Ontmoet Xanne Vervlossen

Xanne is al geruime tijd werkzaam binnen onze organisatie. Na jarenlang bij zusteronderneming Het Rughuis te hebben gewerkt, maakte ze in augustus 2020 de overstap naar PHI. Xanne deelt graag haar ervaringen over het werken bij PHI.

Ik sta helemaal achter de holistische aanpak

Ik ben graag werkzaam bij PHI vanwege mijn volledige overtuiging van het behandelconcept. We hanteren een holistische benadering en werken nauw samen met verschillende disciplines binnen het behandelteam, zonder strikte kaders. In mijn ervaring worden cliënten vaak onvoldoende gehoord in therapieën waar ze slechts eens per week of eens per twee weken worden gezien, vooral wanneer er sprake is van complexe problematiek. In dergelijke gevallen blijft het soms steken bij het uiten van emoties of het geven van praktische tips. Bij PHI hebben we de vrijheid om modulair te werken en samen te werken met diverse disciplines, waardoor cliënten goed in hun proces komen en we in korte tijd meer kunnen bereiken. 

Mijn rol als regiebehandelaar 

Als regiebehandelaar heb ik de verantwoordelijkheid over de behandelingen van cliënten. Ik voer de eerste gesprekken, zodat ik een eerste indruk kan krijgen en kan bepalen of PHI een geschikte plek is voor de cliënt. Na het intakeproces voer ik het zorgafstemmingsgesprek, waarin ik samen met de cliënt een behandelplan opstel en overeenstemming bereik over de te volgen behandeling. Voordat de behandeling begint, stem ik de juiste kaders af met de cliënt (wat doen we wel en wat doen we niet). Gedurende het traject evalueer ik regelmatig de voortgang en stuur ik, indien nodig, de behandelaren en de cliënt bij om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen.  

In bepaalde gevallen zie ik cliënten vaker als er complexe aspecten moeten worden aangepakt, zoals systemisch werk, trauma of gesprekken met een bedrijfsarts of werkgever. Daarnaast leid ik de wekelijkse overleggen en intervisiebijeenkomsten. Ik streef ernaar om altijd beschikbaar te zijn voor overleg met behandelaren over cliënten of persoonlijke zaken die van invloed kunnen zijn op het werk en daarmee op de cliënten. 

De vrijheid om maatwerkbehandelingen te bieden 

Bij PHI werken we met verschillende disciplines samen om te bepalen wat een cliënt nodig heeft. Geen enkele cliënt is hetzelfde, dus we hebben de vrijheid om maatwerkbehandelingen te leveren. Deze mogelijkheid om aan te vullen en samen te werken binnen het behandelteam is iets wat ik geweldig vind. Door gezamenlijk complexe problematiek te dragen en meer te bieden dan de standaard wekelijkse sessies, kunnen cliënten in een relatief korte tijd aanzienlijke vooruitgang boeken in hun persoonlijke groei. 
 
De afwisseling in het werk vind ik erg leuk. Zowel op inhoud door de verschillende cliënten, het aansturen én begeleiden van een team. Het is uitdagend om de tijd goed te managen, omdat er zoveel neventaken bij horen, maar dat maakt ook elke dag kleurrijk. Ik geniet ook van het groeiproces bij cliënten, door wat de behandelaren met al hun creativiteit gezamenlijk kunnen bereiken.  

Cliënten ervaren de behandeling bij PHI als waardevol, maar soms ook uitdagend. Ze merken dat er veel overleg en afstemming plaatsvindt en dat behandelaren goed op de hoogte zijn van hun situatie. Soms kan er overlap zijn of hebben verschillende behandelaren verschillende benaderingen om een probleem aan te pakken. Hoewel dit soms verwarrend kan lijken voor cliënten, is het uiteindelijk niet tegenstrijdig. We gaan hierover in gesprek met zowel elkaar als met de cliënt. Cliënten ervaren ook dat het traject uitdagend kan zijn, aangezien ze gedurende de week actief met hun problemen bezig zijn, oefeningen en opdrachten krijgen. Dit vergt een investering in henzelf. 

Een fijne organisatie met leuke collega’s 

Het is hard werken in de zorg, maar we hebben een geweldig team dat het met elkaar draagt. Ervaren behandelaren nemen nieuwe behandelaren een beetje onder hun hoede. We helpen elkaar leren, beter worden en dagen elkaar ook uit om nieuwe dingen te proberen.  

In het team is het vertrouwen om dingen met elkaar te delen, werk gerelateerd of privé erg belangrijk. We willen er echt als team voor elkaar zijn en dat is zeer prettig. 

PHI is een groeiend en innovatief bedrijf dat voortdurend streeft naar verbetering om cliënten nog beter van dienst te zijn. Elke dag word ik uitgedaagd door de cliënten, hun levensverhalen en hoe we hen in korte tijd kunnen helpen in hun psychologische groeiproces.

In het team is het vertrouwen om dingen met elkaar te delen, werk gerelateerd of privé erg belangrijk. We willen er echt als team voor elkaar zijn en dat is zeer prettig. 

Word jij mijn nieuwe collega?

Reageer snel op onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie!