We helpen mensen weer in balans te komen

Onze aanpak en behandelmethode is werkelijk uniek!

We zijn een gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) instelling. Wij richten ons op de behandeling van cliënten met ernstige stemmingsstoornissen, depressies, angststoornissen en somatoforme stoornissen. Dat doen we vanuit acht vestigingen in Limburg, Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland.

Angst, depressie en ernstige onbegrepen lichamelijke klachten hebben een grote impact op de kwaliteit van het leven van onze cliënten. En dat begrijpen wij bij PHI heel goed! Onze aanpak is daarom zeer persoonlijk. En dat doen we met succes en een stuk effectiever dan de traditionele zorgaanbieders.

Onze aanpak werkt en we zijn enorm trots op onze resultaten!

Dat onze cliënten blij met ons zijn weten we wel. Maar soms gaat er niets boven harde cijfers:

Wat maakt ons zo speciaal?

We verlenen zorg met veel passie en grote betrokkenheid.

We zien de mens als één geheel. Holistisch denken zit dan ook in ons DNA. Daarom pakken we stoornissen samen aan met verschillende disciplines, met aandacht voor geest én lichaam. Op basis van jarenlange ervaring van onze behandelaren en nieuwe evidence based inzichten hebben we een innovatieve behandelmethode ontwikkeld die uniek is in Nederland.

Al onze medewerkers, van cliëntservicemedewerker tot regiebehandelaar, zijn specialisten in hun vak. Onze cliënten kunnen rekenen op de meest persoonlijke en professionele zorg die hun verwachtingen overtreft.

Wat hebben we jou te bieden?

Je wilt er natuurlijk wel op vooruit gaan.

Kleine interdisciplinaire teams

Je bent onderdeel van een hecht team dat bestaat uit verschillende disciplines die nauw samenwerken. Naast het wekelijkse multidisciplinaire overleg (MDO) is volop ruimte om even bij elkaar naar binnen te lopen om te sparren. Je staat er dus niet alleen voor. Je versterkt elkaar en inspireert elkaar. Dat is goed voor de cliënt en zeker zo waardevol voor je eigen ontwikkeling.

Opleiding

We bieden een uniek traject voor startend psychologen, maar ook als ervaren behandelaar raak je bij ons nooit uitgeleerd! Via een doordacht curriculum gaan we dieper in op alle facetten van de behandeling. Daarnaast kun je diverse opleidingen volgen, van een basiscursus cognitieve gedragstherapie, EMDR, seminars over psychosomatiek, en hebben we een aantal GZ-opleidingsplekken per jaar beschikbaar.

Focus

Je wordt echt een specialist in je vakgebied! We hebben ons als SGGZ volledig gespecialiseerd in behandeling van ernstige en complexe angst-, stemmings- en somatisch-symptoomstoornissen. Dankzij die focus is onze aanpak zo effectief. Nergens anders kun je zoveel ervaring en expertise opdoen met deze doelgroep!

Innovatie

Bij PHI krijg je een moderne werkplek. We gebruiken state-of-the-art technieken, integreren e-Health in onze behandelingen, beschikken over innovatieve e-Gym faciliteiten en zijn altijd op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Bij ons loop je dus voorop!

Tevreden cliënten

Onze cliënten beoordelen ons hoog. Je werk wordt dus gewaardeerd. Ook door je collega’s.

Maatwerk

Elk mens is uniek. Daarom werk je hier niet met een star behandelprotocol. Onze doordachte behandelmodules geven je praktische handvatten. Wij schetsen een kader, jij hebt de vrijheid om daarbinnen te bewegen. Alles in het belang van jouw cliënt.

Holistische visie

We benaderen de problematiek van onze cliënten met een holistische visie en dus met verschillende disciplines. De door ons gecreëerde Psychosomatiek functie is daarbij werkelijk uniek in de gezondheidszorg. We leiden je op om geest en lichaam met elkaar te verbinden in je behandeling.

Fysieke activatie

Trainen is bewezen effectief! Onze behandelaars (en ook de wetenschap) zijn er van overtuigd dat de psychologische klacht het meest effectief behandeld wordt met een multidisciplinair programma mét aandacht voor fysieke activering. Fysiek sterker is mentaal sterker en vice versa.

Afgebakend programma

Je start de behandeling met een helder doel voor ogen. Naar dat eindresultaat werk je, samen met het team, in zo’n 18 weken naar toe. Niet alleen je cliënten weten waar ze aan toe zijn, jij ook!

Streven naar het beste

Kan het beter? Dan doen we het beter! Ons treatment design wordt continu aangescherpt. Daar wordt jij als behandelaar actief bij betrokken. Jouw inzichten vinden we net zo waardevol als de wetenschappelijke expertise van onze Academy.

Aan de slag?